Vârsta exactă la care femeile intră la menopauză

Menopauza este acea perioadă din viața femeii care aduce o serie de schimbări fiziologice semnificative. Vârsta la care toate aceste modificări încep să apară diferă de la o femeie la alta.

„Menopauza este acel moment în care se împlinește un an de când menstruația a încetat să mai vină. Ce se întâmplă după, este post menopauză” susține dr. Raluca Enciu, medic specialist obstetrică-ginecologie, Doctor în Științe Medicale.

De regulă, vârsta la care o femeie intră la menopauză este de 51 de ani. Însă sunt situații în care această perioadă debutează mai devreme.

„Simptomele debutează cam cu 4-10 ani înainte de instalarea menopauzei. Vârsta medie la care femeia intră la menopauză este de 51 de ani. Vârsta fiziologică, considerată de ghidurile de specialitate, este 45 de ani” mai spune dr. Raluca Enciu.

Sunt cazuri în care o femeie se poate confrunta și cu menopauza prematură, atunci când simptomele specifice menopauzei debutează sub vârsta de 45 de ani.

„Dacă se intră sub 45 de ani la menopauză vorbim despre menopauza prematură și asociază multe riscuri pentru sănătatea femeii” mai spune dr. Raluca Enciu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea