Vârsta metabolică pe înțelesul tuturor. Medicii au vorbit despre acest subiect la Medika TV

Vârsta metabolică este vârsta pe care o avem în funcție de starea noastră de sănătate. Medicii spun că este foarte bine să fim cât mai tineri din punct de vedere metabolic, pentru că asta înseamnă că suntem sănătoși. 

Invitată în platoul Medika TV, dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Doctor în Științe Medicale, a explicat ce înseamnă vârsta metabolică: „Avem 3 vârste, una cronologică din buletin, una psihologică pe care o percepem și vârsta biologică sau metabolică. Vârsta aceasta este cea care contează pentru că în momentul în care organismul nostru funcționează bine, această vârstă este mult mai mică și asta ne și interesează” a explicat dr. Simona Carniciu.

Este foarte important ca între vârsta din buletin, cea cronologică, și cea metabolică să existe o diferență semnificativă. Astfel, vârsta metabolică trebuie să fie totdeauna mai mică, decât cea din buletin. „În momentul în care vârsta metabolică și cea cronologică diferă, cu măcar 10 ani, atunci starea noastră de sănătate este bună pentru că avem șansa să ajungem la vârste cronologice mult mai înaintate. Și să ne menținem mai tineri, mai frumoși” a mai spus dr. Simona Carniciu. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea