Vârsta potrivită pentru primul consult stomatologic al copilului. Medic: „Prima interacțiune cu dentistul ar trebui să fie pe la 3 ani”

Dantura sănătoasă îl va ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios. Există însă multe discuții cu privire vârsta potrivită pentru consultul stomatologic al copiilor. La Medika TV, dr. Emilia Milicin, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială le-a explicat părinților când trebuie să meargă pentru prima dată la stomatolog însoțiți de micuții lor.

Copiii trebuie văzuți de medicul stomatolog de pe la 3 ani și jumătate , iar stomatologul ar trebui să le spună părinților dacă există sau nu probleme în ceea ce privește dezvoltarea danturii copiilor” susține dr. Emilia Milicin, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Dacă dinții copilului nu se dezvoltă corespunzător, aceștia trebuie să fie consultați de un ortodont. Iată vârsta la care trebuie realizat primul consult ortodontic: „În teorie medicul stomatolog ar trebui să orienteze părinții către ortodont. Dacă nu o face, în teorie în jurul vârstei de 6-7 ani trebuie făcut primul consult ortodontic la copii. În momentul în care la această vârstă medicul descoperă dacă sunt înghesuiri sau nu, copilul fiind în creștere, putem ajuta ca oasele să crească corect, pentru ca dinții să încapă. Nu trebuie să mă trezesc la 12 ani când deja toți dinții sunt erupți că am nevoie atunci. De multe ori nu mai pot câștiga acel spațiu când sunt înghesuiri mari. E o formă de prevenție” mai spune dr. Emilia Milicin.

Importanța consulturilor și intervențiilor ortodontice la vârste mici este importantă pentru ca, pe viitor, dantura copiilor să se dezvolte așa cum trebuie. „Putem influența creșterea oaselor ca partea de aliniere efectivă să fie mai scurtă și cu cât mișcăm dinții mai puțin la o vârstă mai mică, stabilitatea lor pe termen lung e mai bună. Dacă e nevoie de ceva se intervine, dacă nu e nevoie monitorizăm evoluția lor așa cum face și stomatologul, o dată la 6 luni” a explicat, la Medika TV, dr. Emilia Milicin.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea