Verdictul doctorului Fauci: „Va fi nevoie și de a treia doză de vaccin”

Într-un interviu acordat CNN, celebrul medic american Anthony Fauci a vorbit despre necesitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

În timp ce tot mai multe state renunță la restricții și se relaxează datorită creșterii numărului populației vaccinate, experții americani în sănătate susțin faptul că ar fi nevoie de administrarea celei de-a treia doze la un an de la vaccinare. O opinie în acest sens a exprimat și Albert Bourla, CEO al Pfizer, compania care a produs primul vaccin anti-COVID-19 din lume.

Ceea ce știm până acum este că eficiența vaccinului persistă minim 6 luni sau chiar mai mult, dar credem că este nevoie de încă o doză, la un an distanță de administrarea primelor două, pentru a ne considera cu adevărat în siguranță” a precizat dr. Anthony Fauci.

Potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor , 47,9% din populația Statelor Unite ale Americii a primit până acum o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 37,8% dintre americani sunt complet vaccinați.

De asemenea, dr. Fauci este de părere că nu este nevoie ca vaccinurile să fie adaptate pentru noile tulpini ale SARS-CoV-2. „Probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun, pentru a nu ne mai teme de celelalte tulpini” a precizat dr. Fauci.

În ciuda recomandărilor, compania Pfizer a anunțat faptul că deocamdată nu a finalizat cercetările cu privire la administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes