VESTE BUNĂ de la Organizația Mondială a Sănătății! Numărul cazurilor COVID-19, în scădere pe glob

Cele mai recente date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că în toată lumea s-a înregistrat, în ultima săptămână, o scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2.

La nivel global, în săptămâna 17 – 23 august au fost raportate peste 1,7 milioane de cazuri noi, cu 5% mai puține comparativ cu săptămâna precedentă. De asemenea, și numărul deceselor a scăzut raportat la perioada comparată. Au fost circa 39.000 de decese raportate în întreaga lume în ultima săptămână, în scădere cu 12%. Raportul OMS arată că tendința de scădere este globală, inclusiv pe continentul american, cel mai afectat de pandemiei, cu excepția a două zone, respectiv estul Mediteranei și Asia de Sud-Est.

În Asia de Sud-Est, care este a doua cea mai afectată regiune din lume, s-a înregistrat o creştere cu 4% a noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

O tendință de scădere a fost raportată și în România, potrivit analizei săptămânale realizată de Institutul Național de Sănătate Publică, despre care puteți citi AICI.

De la începutul pandemiei, peste 24 de milioane de oameni din toată lumea au fost infectați. Numărul deceselor raportate la nivel global se ridică la peste 823.000.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea