Vești despre copilul intrat în comă la stomatolog

Starea de sănătate a copilului internat la Spitalul Grigore Alexandrescu s-a înrăutățit, au anunțat, miercuri dimineață, reprezentanții unității medicale.

”Starea este foarte gravă. S-a instalat insuficiență multiplă de organe. Se depun toate eforturile pentru a fi menținut în viață”, a fost anunțul făcut de dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Între timp, ceea ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic în care copilul de 4 ani a fost supus unei analgo-sedări venoase, administrate de un medic anestezist, este cercetat de polițiști, inspectori sanitari și Colegiul Medicilor Stomatologi.

Într-o intervenție telefonică la Medika Tv, prof. dr. Alexandru Bucur, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a afirmat că în cabinetul stomatologic de la Pitești nu era avizată activitatea de anestezie generală:

”Vă pot spune foarte clar că, cabinetul stomatologic nu este avizat decât pentru terapie stomatologică. Nu are în doare sau în portofoliul de avizare anestezie generală sau sedare pe cale venoasă. Există o competență-inhalo-sedarea prin amestec de protoxid de azot și oxigen-care face parte din programa de pregătire a studentului stomatolog, dar nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în acest cabinet…Aceste sedări pe cale venoasă nu sunt o noutate, sunt, din păcate, destul de mulți colegi care abordează astfel de laturi ale profesiei. Colaborarea cu un specialist ATI se poate face în baza unui protocol între Colegiul Medicilor Stomatologi și Colegiul Medicilor care să avizeze activitatea colegului din specialitatea ATI. Asemenea protocol nu există.”

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea