Viața unei femei împușcate în piept, salvată de implantul mamar! Proteza de silicon a deviat traiectoria glonțului

Caz incredibil în Toronto, Canada, unde viața unei femei de 30 de ani a fost salvată de implantul de silicon din sân, după cum cred medicii. Incidentul a avut loc în anul 2018, însă abia recent a fost publicat un studiu de caz, în jurnalul medicale SAGE, potrivit CNN. Este unul dintre puținele cazuri de acest gen din lume înregistrate în literatura medicală, în care un implant mamar a jucat un rol esențial în salvarea vieții unui pacient, deviind traiectoria glonțului.

Există două tipuri de implanturi mamare aprobate în Statele Unite ale Americii. Amândouă au o carcasă exterioară din silicon, dar una este umplută cu soluție salină, iar cealaltă este umplută cu gel de silicon. Acestea pot varia ca mărime, grosime, textură și formă a suprafeței  și sunt de obicei implantate pentru a crește dimensiunea sânului sau pentru a reconstrui țesutul mamar, după o mastectomie.

Deși detaliile exacte ale împușcăturii nu sunt clare, chirurgul Giancarlo McEvenue a declarat pentru CNN că pacienta a ajuns la urgențe după ce a fost împușcată în piept.

“Vorbea. Medicilor de la urgențe nu le venea să creadă cât de bine se simțea”, a declarat McEvenue, unul dintre chirurgii care s-au ocupat de femeie.

“Glonțul a intrat prin sânul stâng, dar fractura coastei a fost pe partea dreaptă. A ricoșat peste stern în sânul drept și i-a rupt coasta în partea dreaptă”, a explicat chirurgul, care a mai spus: „Implantul a provocat schimbarea traiectului glonțului”.

Femeia a suferit o rană prin împușcare, coaste rupte și implanturi rupte, dar altfel a fost nevătămată.

“Pe partea stângă se află inima și plămânii – dacă glonțul ar fi intrat în piept, ar fi suferit răni mai grave, care îi puteau pune viața în pericol”, a adăugat McEvenue.

Medicii au găsit un obiect dur, asemănător glonțului, în peretele toracic anterior al femeii, sub sânul drept.

Medicii au tratat rana eliminând implanturile, curățând rana și prescriind un tratament de scurtă durată cu antibiotice, după cum se menționează în raportul medical.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes