Vicepreședintele Comisiei pentru Administrație Publică a Camerei Deputaților: „Norma de hrană din spitale va crește!”

Într-o declarație publică, deputatul PSD Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din cadrul Camerei Deputaților, a precizat faptul că membrii PSD din Parlamentul României fac eforturi pentru creșterea normei de hrană în spitale.

În prezent, norma de hrană din spitale este de 11 lei/zi, iar potrivit declarațiilor parlamentarului Simona Bucura Oprescu, suma se va dubla ajungând la 22 de lei/zi.

Vicepreședintele COmisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din cadrul Camerei Deputaților a explicat că a fost emis un raport oficial prin care majorarea normei de hrană să se poată face, conform legii. „Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a dat astăzi un raport de adoptare a Proiectului de Lege 204/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006, în sensul instituirii unor norme noi cu privire la alocaţia de hrană în unităţile sanitare publice, precum şi la procedura de stabilire a cuantumului acesteia. Concret, cuantumul normei de hrană nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare și se actualizează anual, în funcție de rata inflației” a precizat deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu.

Pentru ca această inițiativă să se poată concretiza este nevoie ca Proiectul de Lege să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes