VIDEO Alimentația și stresul, factori de risc în apariția accidentului vascular cerebral la persoanele tinere

Dacă în trecut era considerară o boală întâlnită cu precădere în rândurile persoanelor peste 50 de ani, astăzi tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu accident vascular cerebral. Stilul de viață, stresul și alimentația se numără printre principalele cauze care declanșează boala.

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că, într-adevăr, astăzi, media de vârstă a persoanelor diagnosticate cu AVC a scăzut considerabil.

„În ultima vreme asistăm la scăderea treptei de vârste, adică întâlnim AVC și la tineri. Factorii de mediu, alimentația, bolile metabolice sau dislipidemiile, suferințele cardiace care generează embolism cu plecare cu trombuși în circulație, toate acestea reprezintă cauze ale AVC-ului” a declarat la Medika TV, prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar de Radiologie și Imagistică Medicală, director medical în cadrul Clicilor Medima.

Principalele cauze sunt generate de stilul de viață nesănătos, dar și de moștenirea genetică a fiecărei persoane.

„Înainte era un pic mai simplu, se făcea un tromb pe carotidă care migra și era apanajul vârstei peste 50-60 de ani. În momentul de față vorbim despre accidente și la 40 de ani și accidente serioase. De aici plecăm, de la stilul de viață, stresul cotidian și predispoziția genetică pentru dislipidemii” a mai spus prof. univ. dr. Gheorghe Iana, la Medika TV.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea