VIDEO Beneficiile adițiilor osoase în menținerea sănătății orale

Pentru menținerea sănătății orale, în urma extracțiilor dentare este nevoie de montarea unor implanturi dentare. De cele mai multe ori, pentru că pacienții solicită prea târziu o astfel de procedură, oasele maxilarelor se resorb, iar astfel este nevoie de adiții osoase, înainte de aplicarea implanturilor.

Adițiile osoase sunt necesare pentru că întăresc osul în care va fi montat implantul, crescând astfel rezistența în timp a acestei intervenții stomatologice.

„Acolo unde este nevoie de să punem un implant în mod statistic este nevoie și de adiții osoase pentru a îmbunătăți oferta osoasă. Astfel încât osul care va ține în brațe implantul să fie de o calitate mult mai bună pe termen mult mai lung. Mai este vorba despre extracții dentare, de îndepărtarea unor eventuale chisturi” a explicat dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

O altă procedură de adiție osoasă este și sinus liftingul, procedură ce îmbunătățește țesutul osos la nivelul sinusurilor maxilare.

„Sinus lifting reprezintă o metodă de adiție osoasă cu ajutorul căreia intervenim la nivelul sinusurilor maxilare, astfel încât la acel nivel să creștem oferta osoasă și implanturile pe care le punem acolo să beneficieze de un os bun pe termen lung. De cele mai multe ori lipsește os pe înălțime, vorbim despre zona molarilor și premolarilor superiori, a dinților cu care facem masticația. După 6 luni avem un os suficient de bun cât să țină implanturile la acel nivel„ a adăugat dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Ți-ar putea plăcea