VIDEO Tinerii, predispuși la boala Parkinson. Medic: Cel mai tânăr pacient al meu are 34 de ani

Deși boala Parkinson este specifică persoanelor în vârstă, există și situații în care apare și în rândurile persoanelor tinere. Factorii genetici sunt cei care declanșează afecțiunea în rândul tinerilor.

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că, în ultimii ani, incidența bolii Parkinson în rândul tinerilor a crescut semnificativ.

„În ultimii ani văd din ce în ce mai mulți pacienți care au sub 50 de ani. Se știe că una din 10 persoane diagnosticate cu boala Parkinson are sub 50 de ani. Cel mai tânăr pacient pe care îl am eu personal are 34 de ani” susține dr. Bianca Nițu, medic primar neurolog, vicepreședintele Asociației „Mai puternici decât boala Parkinson”.

În cazul tinerilor, factorii care declanșează apariția acestei boli sunt de natură genetică.

„În momentul în care un pacient face o boală Parkinson la o vârstă așa de tânără, există o componentă genetică, este un Parkinson genetic. În momentul în care boala debutează după 65 de ani, sunt alți factori, precum poluarea, expunerea la anumiți solvenți sau pesticide” a explicat Bianca Nițu, medic primar neurolog, vicepreședintele Asociației „Mai puternici decât boala Parkinson”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes