Video cu IMPACT EMOȚIONAL! Cum decurge lupta pentru viață la terapie intensivă, la Spitalul Militar Central

Spitalul Militar Central a dat publicității un video-document, care arată adevărata luptă care se dă împotriva noului coronavirus: în secția de terapie intensivă.

Acolo ajung bolnavii COVID în stare gravă, mulți dintre ei cu afecțiuni asociate grave. Pentru unii, sunt speranțe mari că vor părăsi terapia intensivă și vor putea respira singuri, fără să primească ajutorul aparatelor. Pentru alții, medicii fac tot ce pot, chiar dacă șansele de supraviețuire sunt aproape inexistente.

Filmarea-document a fost realizată în secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 Ana Aslan. Col. medic dr. Narcis Tănase trece pe la fiecare pacient în parte, iar în cazul celor care sunt conștienți, vrea să afle direct de la ei cum se mai simt.

Mă auzi? Ți-ajunge aerul?  Auzi, mamă, ai un furtun în gât care te ajută să respiri. Te rog mult să stai liniștită, că diseară poate îl scoatem, da?”, i se adresează medicul unei paciente. Este o femeie de aproape 80 de ani, care e de 5 zile la terapie intensivă. Are pneumonie virală COVID-19 și o serie de boli preexistente.

La fel și un pacient, despre care medicul spune că e pe drumul cel bun.

“Un pacient internat în urmă cu două săptămâni, cu o formă severă de pneumonie COVID-19, care a survenit pe un teren afectat de multe comorbidități, hipertensiune severă, diabet zaharat, obezitate morbidă, un pacient tratat de două săptămâni la noi, venit în secție. A necesitat multiple ședințe de întoarcere cu fața în jos, cu evoluție netă de ameliorare”, spune col. medic dr. Narcis Tănase.

Cei doi, medic și pacient, poartă un dialog. Îmbucurător pentru amândoi: 

“- Ce faci, dl. Nicu, mă auzi? Bună dimineața. Cum te simți? Ți-ajunge aerul?  Cum vă simțiți?

Bine.

Respirația cum e?

Bună.

-Ați obosit? Vă ajut?”

Dl. Nicu a depășit momentele grele și se numără deja printre norocoșii care au văzut moartea cu ochii și au învins-o.

Urmăriți reportajul din secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 Ana Aslan, așa cum a fost el realizat de echipa Spitalului Militar Central.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea