Cum se poartă corect masca! Asta trebuie să știi după 15 mai (demonstrație video)

Folosirea măștii de protecție este vitală în această perioadă, iar din 15 mai vom fi cu toții obligați să purtăm mască în spațiile publice închise sau atunci când circulăm cu mijloacele de transport în comun.

Deși rar mai vezi pe străzile din România oameni care să nu aibă mască de protecție, mulți nu le poartă corect.

Dr. Ana-Maria Apostol, medic primar ORL, a făcut o demonstrație live, în studioul Medika TV, explicând cum trebuie purtată corect masca de protecție.

Medicul a explicat că măștile chirurgicale trebuie purtate doar 3-4 ore, după acest interval ele devenind ineficiente. Durata depinde însă și de comportamentul persoanei care o poartă. De pildă, dacă vorbește mai mult, masca trebuie schimbată mai repede, dar dacă nu vorbește, aceasta poate fi păstrată mai mult timp, chiar și până la 6 ore. Măștile chirurgicale sunt de unică folosință, iar odată date jos, trebuie aruncate.

Pe de altă parte, măștile din bumbac, deși nu sunt la fel de eficiente, pot fi refolosite. În cazul măștilor textile, cel mai important e ca acestea să fie cât mai groase, pentru a stopa eliminarea particulelor de salivă. Măștile din bumbac trebuie spălate cu apă și săpun sau detergent după folosire și, obligatoriu, trebuie călcate.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea