VIDEO Destinațiile exotice de vacanță unde prevenția medicală, prin vaccinare, este obligatorie

Se apropie perioada concediilor, iar mulți dintre noi alegem să ne relaxăm în zone exotice din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Oricât de frumoase ar fi aceste destinații, multe dintre ele pot reprezenta un risc pentru sănătatea noastră. De aceea, înainte a porni la drum, este necesar să efectuăm anumite vaccinuri care să ne ferească de bolile pe care le-am putea contacta în aceste destinații.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală oferă servicii medicale pacienților care vor să călătorească în țări considerate la risc din punct de vedere al sănătății turiștilor.

„Este cabinetul de Boli Tropicale și Medicina Călătoriei. Este bine să vină la noi persoana respectivă, cu câteva săptămâni înainte de plecare și nu cu o zi ca să putem face ceva. Ideal este cu 3, 4 săptămâni înainte. Noi vom recomanda tot ce are nevoie, inclusiv vaccinul” susține dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Mai mult, în cazul în care turiștii se întorc acasă cu anumite probleme medicale, aceștia pot beneficia de tratament în cadrul unei secții dedicată bolilor tropicale.

„La noi în spital există un profil complet din acest punct de vedere, în afară de cabinet avem și partea post expunere, adică secția care se ocupă de afecțiuni cu care din nefericire vin pacienți din zonele respective” susține dr. Simin Aysel Florescu.

Zonele considerate cu risc pentru sănătatea turiștilor și pentru care este necesară vaccinarea pentru a preveni îmbolnăvirea se află situate în Africa, Asia sau America de Sud.

„Zonele tradiționale, Africa, Asia și Asia de Sud Est și America Centrală și de Sud sunt locurile unde există riscul maxim pentru diverse boli, iar pentru Africa sunt câteva țări în care nu se intră fără vaccinarea de febră galbenă” mai spune dr. Simin Aysel Florescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea