(VIDEO) DR. EMILIAN IOAN IMBRI DE LA SPITALUL ”VICTOR BABEȘ”: „Ni se dă dreptul să fim bezmetici! Din momentul ăla nu te mai protejează nimeni!”

Starea de alertă expiră la începutul săptămânii viitoare, iar autoritățile nu au luat o decizie foarte clară dacă o vor prelungi sau nu. Cu toate acestea, medicii fac apel la cetățeni să fie responsabili și ia în serios toate măsurile de protecție. În lipsa lor, riscul ca pandemia de COVID-19 să se extindă, din nou, este ridicat.

Pe lângă decizia legată de prelungirea stării de alertă, se așteaptă și adoptarea unor noi măsuri de relaxare. În acest context, halatele albe spun că responsabilitatea socială a cetățenilor este crucială, aceea de a se proteja de pericolul infectării cu SARS-CoV-2 atât pe ei înșiși, cât și pe cei din jur.

De pe 15 iunie sau 1 iulie când va urma poate ultima relaxare, adică ne vor da voie să și înotăm prin ștranduri, din momentul acela să știți că ni se transferă total responsabilitatea vieții noastre. Nu te mai protejează nimeni. Ne spun: ”Poartă mască, spală-te pe mâini și încearcă să nu intri la grămadă!”. Nu toată lumea din România este #rezist. Ce îți spun toate lucrurile astea? Vrei să o faci o faci! NU vrei? Nu cred că va fi cineva sau va avea cineva tupeul să spună: ”Din cauza unui Guvern sau din cauza unui partid anume m-am îmbolnăvit.” Ni se dă dreptul să trăim, dar să ne și ferim. Să fim atenți sau să fim ca până acum, bezmetici, o parte dintre noi. Aceasta este diferența dintre 15 ale lunii și 1 ale lunii viitoare și viața noastră” a declarat medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, în direct, la Medika TV.

Indiferent de deciziile politice care se vor lua, unitățile medicale sunt pregătite să facă față situației generate de pandemia de COVID-19.

Sistemul este pregătit. Avem capacitate, ne-am instruit, ne-am antrenat, am văzut unde am greșit, suntem pregătiți în momentul de față să abordăm mult mai curajos aceste afecțiuni și cu mai multe precauție pentru că am simțit-o pe pielea noastră și am văzut ce înseamnă să fii un pic mai degajat decât o cer procedurile” a mai spus medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea