VIDEO Fumatul, factor de risc în cazul accidentului vascular ischemic

Stilul de viață nesănătos sau diferite afecțiuni ale inimii joacă un rol important în apariția accidentului vascular cerebral. Tot mai multe studii arată că și fumatul joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli.

„Toți factorii de risc cardiovasculari sunt implicați. Am menționat hipertensiunea, colesterolul, dislipidemia, diabetul și vârsta înaintată. Iar în cazul accidentelor vasculare ischemice, fumatul reprezintă o cauză importantă” susține dr. Mirabela Manea, medic primar neurolog, Doctor în Științe Medicale, Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria.

Cauza principală a accidentelor cerebrale vasculare hemoragice este generată de slăbirea elasticității vaselor de sânge. Iar această problemă apare în special la persoanele cu afecțiuni cardiovasculare care nu-și administrează medicația prescrisă de specialiști în mod corespunzător.

„În cele hemoragice vorbim despre fragilitatea vaselor, de pierderea elasticității în contextul unei hipertensiuni netratate și înaintarea în vârstă. În cele hemoragice hipertensiunea joacă un rol esențial, iar dacă pacientul are deja o boală cardiovasculară și nu-și ia tratamentul corect, bineînțeles că se poate apărea accidentul vascular cerebral” a mai spus dr. Mirabela Manea, medic primar neurolog, Doctor în Științe Medicale, Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria.

Rețeaua de Sănătate Regina Maria, prin specialiștii săi, oferă consultații și soluții terapeutice personalizate pentru fiecare pacient.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes