VIDEO Incidență crescută a bolii coronariene în rândul românilor. Medic: „A scăzut media de vârstă a acestor pacienți”

Stresul și stilul de viață nesănătos ne afectează sănătatea inimii. Bolile coronariene, specifice persoanelor de vârsta a treia, sunt tot mai des diagnosticate la vârste mult mai tinere. Marea problemă este că în România foarte puține spitale pot să ofere acces la tratament acestor bolnavi.

„Se schimbă un lucru și anume, boala coronariană. După părerea mea, incidența bolii coronariene a crescut, mai ales în cazul oamenilor tineri. Avem mult mai mulți pacienți deja în a 4-a decadă de viață sau la începutul celei de-a cincea decadă de viață, care suferă infarct miocardic sau care ajung de urgență la spital cu forme avansate ale bolii coronariene” a explicat la Medika TV, dr. Cătălin Badiu, șeful Secției de Chirurgie Cardio-Vasculare din cadrul Spitalului Universitar București.

Deși există metode de tratament și proceduri prin care speranța de viață a pacienților poate fi crescută, în multe spitale din țară astfel de terapii nu pot fi puse în practică în multe spitale din țară, mai spune specialistul.

„Pacienții au nevoie ori de tratament intervențional, de dilatare percutană a acestor vase, vasele care irigă mușchiul inimii cu sânge cu oxigen sau în anumite situații de bypass coronarian, adică de ajutorul chirurgiei. S-a mai schimbat ceva, aș spune , și anume faptul că sunt mult mai mulți pacienți care fac investigații din timp și sunt diagnosticați din timp cu boli ale inimii și care necesită tratament chirurgical. Sunt multe patologii care necesită tratament chirurgical și încă nu avem suficiente locuri pentru acești pacienți, în general în țară” a explicat dr. Cătălin Badiu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea