VIDEO Lipsa dinților ne poate afecta spatele. Iată ce recomandă stomatologii

Fără controale periodice la medicul stomatolog riscăm să rămânem fără dinți. Iar lipsa dinților poate provoca o avalanșe de probleme în organism. Noi studii arată faptul că din cauza lipsei dinților nu mestecăm alimentele corespunzător, iar acest lucru ne poate afecta sănătatea coloanei vertebrale.

Probleme digestive, probleme de masticație și chair dureri de spate. Asta ne așteaptă dacă nu avem grijă de dinții noștri. Medicii stomatologi trag un semnal de alarmă și ne îndeamnă să le trecem pragul cât mai des pentru a avea grijă de sănătatea noastră orală.

„O dantură cu probleme poate afecta pacientul în mai multe moduri. Odată avem componenta psiho-socială în care pacientul capătă o jenă în intercțiunile sociale, evită să mai iasă în public și mergând până la problemele care apar din mestecarea incorectă a alimentelor. Dacă nu mestecăm corect alimentele, putem avea avea probleme digestive. Există multe studii care corelează masticației deficitare inclusiv cu probleme ale coloanei vertebrale” susține medicul stomatolog Bogdan Pavel.

Dinții lipsă pot fi înlocuiți cu ajutorul implanturilor dentare. Există chiar și o specialitate stomatologică al cărei rol este acela de a ne ajuta să reparăm dinții stricați. Se numește protetică dentară, iar datorită ei putem zâmbi din nou, fără efort.

„Protetica dentară e acea ramură din stomatologie care se ocupă cu restaurarea dinților afectați sau acolo nu avem dinți noi ne ocupăm să facem totul ca pacientul să poată să zâmbească din nou” mai spune dr. Bogdan Pavel.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea