VIDEO Make-up-ul, tot mai popular în rândul fetițelor. Medicii explică cel fel de produse pot fi utilizate

Imaginile de pe rețelele de socializare influențează foarte mult generațiile actuale de copii. Multe fetițe își doresc să arate precum vedetele preferate și folosesc o gamă variată de produse de make-up. Medicii atrag atenția că utilizarea lor le poate afecta sănătatea pielii, mai ales dacă au în componență substanțe nocive.

Folosirea produselor de make-up de către fetițe trebuie să se facă doar cu acordul părinților și doar dacă au o certificare că sunt potrivite pentru copii.

„Dacă produsele sunt speciale pentru copii, și există astăzi o gamă largă pentru copii, fără elementele nocive, care se întâlnesc inclusiv în trusele de adulți, dacă produsul este de proveniență certă și dacă machiajul este făcut neobsesional, atunci nu este nicio problemă” susține dr. Olga Simionescu, șeful secției Dermatologie a Spitalului Colentina din București.

Din păcate, de cele mai multe ori, produsele de make-up utilizate de copii conțin substanțe nocive și au origini necunoscute. Iar astfel, fetițele se expun unui risc în ceea ce privește sănătatea tenului.

„Dacă însă fetițele folosesc produse cu proveniență necunoscută, eventual expirate care au multe substanțe dubioase, pentru că un produs este ieftin și nu știm care este componența sa, atunci devine nociv, poate produce iritații. Astea sunt variantele simple…Dar poate produce o îmbătrânire rapidă” atrage atenția dr. Olga Simionescu, șeful secției Dermatologie a Spitalului Colentina din București.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea