VIDEO Maraton Medika TV – Inovație în estetică. Cu alergiile la medicul dermatolog

Afecțiunile pielii se află, în unele situații, la granița dintre diferite specialități medicale. În cazul alergiilor de exemplu, pacienții pot cere sfatul și medicului dermatolog, pentru a vindeca leziunile pe care această problemă medicale le provoacă pielii.

Chiar dacă leziunile provocate de alergii sunt tratate de medicul dermatolog, fondul alergen trebuie investigat și tratat cu ajutorul specialiștilor în alergologie.

„Sunt afecțiuni care sunt la granița unor specialități medicale. Alergiile de exemplu, sunt de interes mai mult alergologic, dar trebuie să recunoaștem faptul că diverse alergii se manifestă la nivelul pielii cu diverse semne. Banala urticarie sau dermatita alergică de contact, care apare la contactul cu diferite substanțe care au acțiune directă asupra pielii. Aceste leziuni se pot trata dermatologic, dar fondul alergic trebuie să de interes alergologic” a explicat dr. Cătălin Manole, lector universitar, medic primar dermato-venerologie, Doctor în Medicină, Rețeaua de Sănătate Regina Maria.

Totodată, anumite boli ale organelor interne au manifestări pe suprafața pielii. „Pielea are propria patologie dar asupra pielii se răsfrâng și alte patologii ale altor organe și sisteme, ale altor aparate. Pielea este ca o pânză pe care se proiectează problemele altor organe. Icterul, de exemplu, reprezintă deturnarea în galben a culorii pielii, a culorii mucoaselor” a mai spus dr. Cătălin Manole.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea