(VIDEO) Măsuri de protecție în centrele de carantină? O gluma!

Pe măsură ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește, se înmulțesc și apelurile specialiștilor și ale autorităților pentru o atitudine responsabilă care să conducă la limitarea răspândirii COVID-19. În timp ce populația este sfătuită să intensifice măsurile de protecție, vin informații și dovezi care arată că unele dintre măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului există doar la nivel declarativ.

Două filmări făcute cu telefonul mobil și transmise reporterilor Medika TV surprind, de la distanță, cum sunt încălcate regulile într-un spațiu de carantină. Imaginile surprind activitatea din curtea centrului de carantină de la Nădab, județul Arad.

Protagoniștii sunt o persoană carantinată, doi polițiști și doi civili care vin să aducă pachete celor din centru și sunt lăsați să pătrundă în curte. Aceștia aduc pachete care, cel mai probabil, conțin mâncare. Oamenii nu poartă niciun fel de echipament de protecție, cu toate că sunt lăsați să treacă de poarta centrului. Polițiștii, în primă fază, poartă măști de protecție, dar nu au mănuși în mâini. În plus, unul dintre ei se apropie de o persoană carantinată, dincolo de limita de siguranță, fără a fi echipat cu combinezon care să îi asigure protecția.

https://youtu.be/gbNZEaHVT1Q

Reporterii Medika TV au întrebat un medic infecționist care sunt riscurile pe care le ridică situația surprinsă în cele două filmări. Specialistul consultat a explicat că riscurile derivă din lipsa echipamentelor și a măsurilor de protecție în cazul forțelor de ordine. Modul în care polițiștii circulă fără echipament de protecție, apropierea de persoana carantinată, permisiunea ca civilii să intre în curtea centrului, sunt acțiuni care crează riscul de contaminare.

https://youtu.be/s2VOEJlAV2E
Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes