EXCLUSIV MEDIKA TV:Mesajul Patriarhiei Române. Se închid bisericile? (VIDEO)

Măsurile luate în ultimele zile de autoritățile române pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România produc îngrijorare. În mod firesc, toată lumea se întreabă până unde vor ajunge restricțiile în cazul în care situația epidemiologică se va acutiza. Printre cele mai frecvente întrebări se află și cea legată de posibila suspendare a activităților desfășurate în biserici.

Într-o intervenție telefonică, luni seara, la Medika TV, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat că nu instituția pe care o reprezintă va lua o asemenea decizie, ci este atributul Guvernului României să dispună măsurile pe care specialiștii le consideră necesare în actualul context.

Deși ar fi o măsură fără precedent în România, suspendarea activităților în locașurile de cult este posibilă, a admis Vasile Bănescu, care a făcut și un apel la cei care prezintă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus să nu îi expună pe cei din jur, venind la slujbele religioase.

Reprezentantul Patriarhiei Române a mai arătat că, în cazul în care Guvernul va dispune restricții pentru activitatea din biserici, acestea nu vor rămâne închise, ci se vo suspenda slujbele religioase și celelalte manifestări cu participarea unui public numeros. În acest caz, enoriașilor nu le va fi interzis să intre, ocazional, în locașurile de cult pentru a se ruga.

”Nimeni nu poate opri pe cineva să vină la biserică, dar dacă ne poziționăm în cel mai negru scenariu, cel al unei epidemii majore, al unei calamiăți, dacă va exista o lege a Guvernului României, de suspendare a tuturor manifestărilor publice, fie și cu caracter temporar, va fi un caz fără precedent în istoria țării noastre, se vor suspenda aceste întâlniri inclusiv la nivelul bisericilor.”a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Declarația integrală, în materialul VIDEO de mai jos.

https://youtu.be/FArzt2Nj3UY
Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea