(VIDEO) Mizeria incredibilă dintr-un azil de bătrâni din Brașov

Pereți plini de igrasie, gresie ciobită și utilaje pline de rugină în bucătărie unde unele alimente sunt depozitate pe jos, plus o discuție pe fundal despre carnea dezghețată și reînghețată din care li se gătește beneficiarilor. Toate acestea apar într-o filmare postată pe contul de Facebook al șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Claudiu Susanu.

Imaginile au fost filmate în timpul unui control derulat, zilele trecute, la un azil pentru bătrâni și persoane cu handicap din Timișul de Sus. Postarea lor este însoțită de următorul mesaj: ”Este inadmisibil ca persoanele cu handicap și chiar fără discernământ sa fie tratate in condiții de acest gen! Instituția pe care o reprezint va desfășura în următoarea perioadă mai multe controale la unități similare cu aceasta pentru a constata daca legislația în vigoare este respectată și pentru a aplica măsuri imediate acolo unde se va impune. Interesul nu este acela de a sancționa, dar dorim ca fiecare persoana sa fie tratată corespunzător chiar dacă nu are discernământ si nu-si cunoaste drepturile.”

După difuzarea imaginilor, este de urmărit dacă și alte instituții-cum ar fi cele din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale-se vor autosesiza pentru a verifica tratamentul la care sunt supuse persoanele instituționalizate în azilul din județul Brașov.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes