(VIDEO) Primul ventilator 100% românesc a trecut testele! ”Funcționează impecabil!”

Cercetarea românească produce cele mai plăcute surprize, în contextul crizei instalate de mai bine de o lună și jumătate. În cadrul campaniei ”Români pentru români”, lansate de Medika TV, continuăm să vă prezentăm exemple de bună practică ale unor produse de excepție ieșite din laboratoarele românești.

De la Mureș vine vestea că primul ventilator mecanic 100 % românesc a trecut de prima etapă de omologare. Este vorba despre testele efectuate duminică, în laborator, în condiții similare celor din saloanele ATI.

Potrivit zi-de-zi.ro, reprezentanții Gaze Industriale Mureș, societate care lucrează în parteneriat cu specialiștii SC Try Innovation la primul ventilator mecanic 100% românesc, au anunțat că testele au avut un deznodământ fericit, aparatul funcționând impecabil.

”Am supus echipamentul nostru la cele mai dure teste pentru a verifica buna sa functionare și pentru a finaliza ultimele reglaje. Ventilatorul mecanic a făcut față cu brio! Testele efectuate pe plămânul artificial ne-au arătat că poate fi utilizat pe orice fel de pacient.”

Al doilea pas pentru omologare va fi testarea pe pacienți umani. Prototipul primului ventilator mecanic românesc, produs la Târgu Mureș, a primit aviz pentru testare de la comisia de omologare formată din reprezentanți ai Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, ai Spitalului Județean de Urgență Brașov și ai Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea