VIDEO Probleme financiare în medicina de ambulator. Medicii, la un pas de a-și opri activitatea

Apar noi probleme în ceea ce privește modalitatea de finanțare a medicilor care își desfășoară activitatea în sistem ambulator. Președintele Asociației Medicilor de Ambulator a vorit la Medika TV despre problemele de finanțare a activității colegilor săi.

Medicul Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Medicilor de Ambulator a atras atenția cu privire la modul în care s-a realizat menținerea valorii punctului de consultație, la începutul anului.

„Se pare că situaţia nu este roz. În 18 ianuarie, când am avut negocierile cu CNAS, s-a convenit o menţinere a valorii punctului până la data de 1 iulie, numai că această menţinere a punctului până la 1 iulie s-a făcut prin rostogolirea banilor din bugetele trimestrelor 3 şi 4, urmând ca de la 1 iulie să se facă o nouă socoteală şi se va ajunge la o nouă valoare a punctului”, a declarat medicul Cosmin Alexandrescu.

Dacă până la 1 iulie 2024 Ministerul Finanțelor nu va reuși să găsească o soluție pentru finanțarea medicinei de ambulator, medicii iau în calcul încetarea activății.

„ Problema este că dacă Ministerul de Finanţe nu va reuşi să găsească sumele necesare pentru a acoperi deficitul actual din semestrul al doilea al anului, punctul se va prăbuşi. Iar dacă se va întâmpla acest lucru, probabil că vom fi obligaţi să oprim activitatea. Nu se va mai putea susţine”,  a explicat dr. Cosmin Alexandrescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes