VIDEO Problemele de infertilitate în cuplu. Cine e de vină?

Infertilitatea este o problemă medicală care afectează atât femeile, cât și bărbații. Medici atrag atenția asupra faptului că, într-un cuplu, ambii parteneri pot suferi de infertilitate. Tocmai de aceea este important ca ambii parteneri să beneficieze de teste și tratamente specifice pentru a depăși acest impas.

„În cele mai multe cazuri sunt cauze mixte, adică atât femeile, cât și bărbații au probleme de fertilitate. Chiar dacă se crede că e vorba despre cauze feminine, în 40% din cazuri sunt probleme masculine. Este un procent mare, de aceea îi invităm și pe domni, de aceea prima analiză efectuată în cazul lor este spemograma și de aici plecăm cu restul de investigații” susține dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

De cele mai multe ori însă infertilitatea apare la ambii parteneri, fiind necesar ca fiecare dintre ei să beneficieze de investigații medicale amănunțite pentru a trata această deficiență. Cu alte cuvinte, niciunul dintre parteneri nu ar trebui considerat responsabil pentru faptul că sarcina nu poate fi obținută.

„Interesant din punct de vedere social și psihologic este faptul că ambii parteneri au, în principiu o problemă legată de fertilitate. Chiar dacă un cuplu se prezintă pentru că problema ar fi a bărbatului, dar și doamna poate să aibă ceva, poate avea probleme genitale. Fie are o trompă astupată, fie are o rezervă ovariană mică sau are un răspuns mai mic atunci când o stimulăm ovarian. Și atunci aflăm că, de fapt, ambii parteneri au o probleme. Nu este vorba despre vină, este o boală și tot ce trebuie să facem este găsim soluții pentru obținerea sarcinii” susține dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea