VIDEO Protejează sănătatea copilului în vacanță ! Iată ce trebuie să ai în bagaje 

Vacanța de vară a început oficial, așa că mulți părinți vor pleca în concediu alături de cei mici. Pentru sănătatea copilului este bine ca în bagaje să fie luate și anumite medicamente, astfel încât, în cazul în care apar probleme medicale, cel mic să fie protejat. 

De cele mai multe ori, cele mai multe probleme apar în sfera digestivă. De aceea, medicii recomandă părinților să ia în bagaje medicamente care ameliorează simptomele problemelor digestive, precum enterocolita. 

„Este foarte important să avem și medicație pentru enterocolite. Un probiotic…nu mergem în vacanța de vară fără să avem un probiotic în trusă și fără să avem două trei tipuri de medicamente, care de obicei sunt sub formă de plicuri, care ne ajută să nu mai pierdem atât de multe lichide prin scaun. De asemenea, e foarte important să avem și plicurile cu săruri de rehidratare” susține dr. Mihaela Niță, medic pediatru.

De asemenea, mulți copii sunt expuși factorilor alergeni, de aceea orice produs antialergic destinat copiilor poate fi eficient în cazul în care cel mic se confruntă cu probleme provocate de alergii. 

„Să nu uităm de partea de alergii, poate că este bine să avem și medicamente antialergice sau creme care să prevină înțepăturile de insecte, mai ales dacă vacanța este în Deltă sau la munte, acolo unde există risc ridicat pentru mușcătura de căpușă” mai spune dr. Mihaela Niță. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea