(VIDEO) RĂSPUNSUL MANAGERULUI SPITALULUI ”VICTOR BABEȘ” PENTRU CEI CARE NU CRED ÎN CORONAVIRUS: ”Virusul există și îmbolnăvește rapid!” Ce nu știm despre el

Pe măsură ce mesajele care pun sub semnul îndoielii existența coronavirusului și a unei pandemii se propagă într-un ritm îngrijorător, în special pe rețelele sociale, iar de aproximativ o săptămână asistăm la o creștere a numărului de îmbolnăviri, medicii atrag atenția că măsurile obligatorii, dar și cele recomandate trebuie respectate.

Situația epidemiologică din România a redevenit îngrijorătoare. Deși numărul îmbolnăvirilor, după calculele specialiștilor, ar fi trebuit să scadă, de aproximativ o săptămână există un trend ascendent. Creșterea cazurilor este pusă pe seama unei relaxări în timpul căreia regulile de prevenire a infecțiilor au fost abandonate. Specialiștii atrag atenția că a considera că SARS-CoV-2 nu este o amenințare pentru sănătate, în acest moment, este o greșeală cu impact major.

Nu noi, medicii, stabilim măsurile. Noi medicii suntem executanți. Executăm ceea ce ni se transmite prin ordinele autorităților. Situația în spitalul nostru este de activitate și de nedumerire, pentru că noi speram ca să se cam încheie și să cam intrăm puțin în vacanță. Pentru că, într-adevăr, sunt 3 luni de stat și de împărțit hotel, spital, pentru că nu s-au dus acasă oamenii aceștia, tocmai să nu riște să ducă boala. Situația în spital este una normală. Lucrăm în regim de gardă, internă, externăm și sigur că facem față nemulțumirilor celor care se miră de ce stau în spital” a precizat prof. dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Boli Tropicale ”Victor Babeș”.

Potrivit statisticilor unității medicale, 80% dintre cazurile de COVID-19 tratate în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală au fost cele asimptomatice sau forme ușoare de boală. „2100 de oameni au fost internați în Spitalul Babeș. Din aceste mii de oameni, 80%, poate chiar mai mult, sunt persoane care au avut simptome ușoare, chiar asimptomatici” mai spus prof. dr. Emilian Imbri.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea