VIDEO Tratamente stomatologice fără durere și fără anxietate

Teama de durere îi face pe mulți oameni să nu meargă la stomatolog pentru controale regulate. Totuși, pentru a-i face pe pacienți să se simtă confortabil atunci când intră în cabinetul medicului dentist, au fost dezvoltate tehnici inovative prin care anxietatea provocată de durerea din timpul intervenților aproape că nu mai există.

Cea mai nouă metodă terapeutică prin care tratamentele stomatologice pot fi realizate fără durere și anxietate se numește sedarea conștientă.

„Sedarea conștientă din start nu înseamnă o anestezie generală. Pacientul rămâne treaz, doar că se simte ușor euforic. Ce durează în mod normal 3,4 ore într-o operație, la finalul operației, pacientul o resimte ca fiind jumătate de oră. Îl dezinhibă foarte mult pe pacient, este mult mai relaxat și automat noi, în echipă cu medicul anestezist, ne facem treaba mult mai bine în favoarea pacientului” a explicat la Medika TV, dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie  dento-alveolară Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Înainte de a beneficia de anestezie, pacientul este supus mai multor investigații medicale. De asemenea, în timpul intervenției stomatologice, pacientului, pe lângă anestezie îi sunt administrate antibiotice și antiinflamatoare.

„Din momentul în care pacientul vine la noi prima dată, intră într-o serie de teste, niște analize de sânge, cât și niște analize care privesc operația propriu-zisă. Pacientul este trimis la diverse specialități medicale, din momentul în care le avem pe toate la dosar, discutăm cu pacientul și acționăm. Pacientul se prezintă la operație, este instruit ca în ziua respectivă să nu mănânce. Medicul anestezist îi pune pe o branulă, direct pe venă, niște substanțe care-l relaxează, concomitent îi pune și un antibiotic și un antiinflamator, astfel că lucrurile merg mult mai bine încă din timpul operației. În felul acesta riscul de a apărea acel edem post operator este mult redus” a mai spus dr. Matei Trăistaru.

Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria oferă tratamente stomatologice moderne și personalizate.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea