VIDEO Un nou drog descoperit în România. Experții antidrog au vorbit despre „Donkey Kong”, în direct, la Medika TV

Inspirat din numele unui personaj din jocurile Nintendo, un nou drog a apărut și în România. Este vorba despre substanța denumită „Donkey Kong”. Experții antidrog au explicat faptul că dorgul este foarte periculos, la nivel european fiind transmise mai multe alerte în acest sens. De reținut este și faptul că un copil de 13 ani și-a pierdut viața în spațiul comunitar.

„Este un comprimat de ecstasy cu acest personaj, Donkey Kong (dintr-un joc Nintendo – n.r.), de culoare portocalie sunt comprimatele. Se produc în Olanda sau în Belgia. Ceea ce este semnificativ e că are o concentraţie mare de substanţă activă şi, în urmă cu câţiva ani, un adolescent de 13 ani din Ţara Galilor a fost găsit mort de supradoză în parc, iar dealerul lui, de 14 ani, ulterior a fost reţinut şi arestat. Şi au mai fost câteva crize în Marea Britanie şi în Belgia”, a declarat Cătălin Ţone, expert antidrog, la Medika TV.

Marele pericol ascuns în acest drog este faptul că are o concentrație foarte mare de substanță, iar asta pune în pericol sănătatea consumatorului de la prima administrare. Recent, drogul supranumit „Donkey Kong” a fost descoperit și în țara noastră, la Vaslui.

„Donkey Kong este un comprimat în legătură cu care s-au emis alerte la nivel european şi a fost capturat într-o operaţiune în judeţul Vaslui. Este vorba despre un grup infracţional organizat care distribuia, compus din 6 membrii, care distribuiau mai multe tipuri de droguri, printre care şi 39 de comprimate din acest tip de drog”, a adăugat Cătălin Ţone.

Experții antidrog atrag atenția și cu privire la faptul că prețurile de achizie ale acestui drog sunt foarte mici, putând fi achiziționat de oricine.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea