(VIDEO) VIAȚĂ DINCOLO DE STATISTICI. Trecuți de 90 de ani, doi soți din Botoșani, învingători în fața COVID-19

În România, numărul vindecărilor de COVID-19 a depășit 10 000. Printre cei care au reușit să învingă boala se numără și doi soți nonagenari din comuna Văculești, județul Botoșani. Evoluția lor în perioada convalescenței a sfidat statisticile pe care le cunoaștem și a contrazis prognosticul medicilor de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

Cei doi vârstnici din județul Botoșani, pe numele lor Petru și Maria Alexii, și-au petrecut pe patul de spital aproximativ o lună și jumătate. Primele semne de boală au apărut la sfârșitul lunii martie, când soția bărbatului, externată de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, a revenit acasă. La scurt timp, bătrânul Petru Alexii a început să se simtă rău.

M-a luat cu friguri, că eram în stare să mă bag în sobă. Am avut și dureri de cap. I-am zis femeii să sune salvarea că eu mă duc…” rememoreză bătrânul, simptomele pe care le-a avut, potrivit Somax TV. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Dorohoi. De aici, el a fost transferat către Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. La spitalul din Botoșani i-a fost făcut și testul pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv.

La câteva zile după internarea în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, în aceeași unitate medicală au fost aduse și soția și fiica bărbatului. La rândul lor, cele două femei au fost confirmate pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus (SARS-CoV-2).

I-a fost lui rău, apoi am ajuns cu toții la Botoșani. Eu cred că m-am îmbolnăvit la Suceava, pentru că erau și alți bolnavi la spital” susține Maria Alexii. Din fericire, tratamentul prescris de medicii botoșăneni a avut efect, iar soții nonagenari, împreună cu fiica acestora, au fost declarați vindecați și externați. Cea mai mare dorință a vârstnicilor este să-și refacă puterile complet pentru a-și putea lucra grădina pe care o au în gospodărie.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes