VIDEO Zâmbet de cinema datorită implanturilor dentare fixe

Implanturile dentare fixe reprezintă o alternativă modernă și eficientă în cazul persoanelor care au rămas fără dinți din cauza problemelor stomatologice. Aceste implanturi sunt recomandate de specialiști în detrimentul clasicei proteze totale, din numeroase motive.

Protezele totale nu au aceeași eficiență pe care o pot conferi implanturile dentare fixe. Protezele pot afecta vorbirea pacientului și-l pot incomoda.

„O lucrare protetică fixă oferă oferă pacientului avantajele de a se bucura de un zâmbet perfect, îl ajută să mestece mai bine, fără a avea grijă de faptul că proteza ar putea să se miște sau ar putea avea probleme de fonetică. Sunt mulți pacienți purtători de proteze totale care nu pot vorbi bine pentru limba nu se poate obișnui cu ceva atât de masiv” susține dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Mai mult decât atât, protezele totale pot afecta sănătatea osului pe care sunt montate, iar astfel pot apărea alte riscuri în ceea ce privește sănătatea orală.

„Totodată, problemele care apar la nivelul osului sunt din cauza presiunii constate a protezei pe gingie și os. Un os care este stimulat de dinți sau implanturi dentare fixe nu se mai retrage își îndeplinește funcțiile” mai spune dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea