VINE AL DOILEA VAL? Restricții după apariția a numai 18 infectări cu SARS-CoV2. Care este țara unde s-a luat această măsură

China a impus restricții în apropierea capitalei Beijing, noile măsuri afectând aproximativ 400.000 de oameni, după ce s-a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID19, transmite BBC. Restricțiile vizează Anxin din provincia Hebei.

Pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din China.

Oficialii au anunțat că Anxin va fi „complet închisă și controlată”. Doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Nici o persoană nerezidentă nu va avea voie să intre în clădiri, cartiere sau localitățile provinciei. Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va suporta consecințe legale.

Anxin se află la aproximativ 150 km sud de Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în regiune. Zona nu este la fel de populată ca marile centre urbane din China, iar experții din domeniul sănătății locale au declarat că sunt optimiști, putând fi oprită răspândirea virusului.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea