Vine vacanța de vară, cum trebuie să-i ferim pe bebeluși de soarele puternic?

Vara toată familia se bucură de vacanțele la mare. Expunerea la soare a copiilor, mai ales dacă nu au împlinit încă un an este nerecomandată de către medici. Arsurile solare le pot afecta sănătatea pielii pe termen lung.

Până la vârsta de 6 luni, copiii nu trebuie expuși la soare ci, din contră, trebuie feriți de contactul cu razele ultraviolete.

„Îngrijim pielea bebelușilor cu o rutină simplă, spălarea cu geluri foarte hidratante, utilizarea de creme hidratante. Nu se recomandă uleiurile de masaj și tot felul de astfel de produse. În primele 6 luni nu avem voie să expunem bebelușii la soare. Pe nicio cremă de protecție solară, dacă ne uităm, nu scrie de la 0 luni, indicație. Îi protejăm mecanic, cu haine adecvate” susține dr. Oana Ionescu Bozdog, medic dermatolog.

Chiar dacă suntem la plajă, copiii mici pot fi feriți de radiațiile UV cu ajutorul unor articole de îmbrăcăminte special create pentru a le oferi această protecție.

„Cremele pot fi și ele iritative pentru pielea fină a bebelușelor. Există în anumite magazine de articole sportive costumașe cu protecție UV, bluzițe, șepcuțe și îi putem expune așa la soare. Dacă le expunem doar extremitățile, dimineața până la ora 10,00, și după amiaza, după ora 16,00, pot sintetiza vitamina D” mai spune dr. Oana Ionescu Bozdog.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea