UPDATE. Virus în PNL. Guvernul României, în autoizolare

ORA 21.00 Premierul Ludovic Orban, izolat la Vila Lac I după apariția suspiciunii că ar fi infectat  cu corornavirus, a primit rezultatele oficiale ale testului. Rezultatul este negativ, indicând că șeful Executivului NU este infectat.

Premierul Ludovic Orban, miniștrii și senatorii PNL se izolează la domiciliu și vor fi testați pentru coronavirus după ce ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost infectat cu coronavirus  iar înainte de a fi diagnoticat a intrat în contact cu toți colegii de partid.   

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. El a precizat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea premierului, pentru a nu-l pune în pericol pe preşedinte.

”Având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.

Orban a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.

Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

Premierul a spus că diagnosticele  vor fi făcute publice.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea