VOLUNTAR LA URGENȚE: “Nu este un moment oportun să cedăm în fața acestui virus. E momentul să fim mai uniți ca niciodată”

O tânără din județul Buzău, studentă la Medicină, care se pregătește să devină urgentist, a decis să li se alăture voluntar medicilor în lupta cu noul coronavirus.

Ramona Zăvoianu e voluntar la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Buzău, unde învață meserie în perioada vacanței.

Potrivit Șansa News, tânăra medicinistă și-a depășit temerile legate de posibilitatea de a se infecta, mânată de un singur gând: să salveze oamenii.

”În primul rând am învățat că este nevoie să rămânem uniți. Este o situație dificilă și, își pune amprenta asupra psihicului asupra oricărui om, dar cu vorbe bune , cu pasiune pentru ceea ce facem o să trecem cu bine peste tot ce se întâmplă. Mă pregătesc pentru ce-i mai greu.Nu alegem Medicina ca să avem doar situații relaxante și să fie bine peste tot. Suntem aici să ajutăm alți oameni și să fim în slujba lor. Teama a fost mai mult să nu ajung eu un vector de transmitere a virusului. Alegând această profesie eu pot fi pusă în orice moment într-o situație dificilă. Mai sunt și alte boli contagioase. La momentul de față mă protejez cât pot de mult, respect măsurile”, a spus Ramona Zăvoianu.

Ea are un mesaj simplu pentru toți oamenii: să fim cu toții uniți în lupta cu virusul și să respectăm măsurile de protecție.

Este dificil să respectăm în continuare regulile, dar ar trebui să știe fiecare că nu este un moment oportun să cedăm în fața acestui virus. E momentul să fim mai uniți ca niciodată”, a transmis tânăra studentă.

Un material amplu despre voluntara de la la urgențe puteți citi AICI.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea