Vom avea sau nu spitale regionale? Răspunsul oferit de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la Medika TV

Ediție în exclusivitate a emisiunii „Sistemul Medikal”, difuzată de Medika TV. Invitatul în studio al Eugeniei Foarfecă a fost Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Printre subiectele abordate s-a aflat și cel legat de construirea spitalelor regionale. 

„Să ştiţi că lucrurile merg rapid dacă comparăm cu orice altceva s-a întâmplat în istoria României apropo de aceste spitale regionale, care au fost anunţate încă de prin anul 2007 de domnul ministru Nicolaescu. Atunci era o machetă la Ministerul Sănătăţii care a stat acolo câţiva ani, dar nu s-a făcut absolut nimic şi periodic tot s-a anunţat construcţia acestor spitale. Noi le-am găsit în situaţia în care erau studii de fezabilitate doar. În momentul de faţă, este încheiat proiectul tehnic, deci cum trebuie să fie spitalul din punctul de vedere al construcţiei, al utilităţilor, al designului interior, al locurilor în care se vor instala echipamentele, totul este terminat”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 

Cel mai avansat proiect este cel al spitalului regional de la Iași, a cărui construcție ar putea începe până la finalul acestui an. Ulterior, de anul viitor, vor începe construcțiile spitalelor regionale din Cluj și Craiova. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea