Vrâncean venit din Italia, la spital după ce familia nu l-a primit acasă

Un bărbat de 43 de ani din Vrancea, șofer de TIR, a fost trimis la spital de familia sa, îngrijorată că ar putea fi infectat cu coronavirus. Bărbatul a revenit din cursă din Italia și, la recomandarea familiei, a mers direct la Spitalul Județean Focșani, unde a fost internat la secția infecțioase. Bărbatul nu avea simptome de boală și le-a declarat medicilor că nu s-a aflat în zone de carantină din Italia. Prin urmare, acesta a fost externat, dar va rămâne izolat la domiciliu, preventiv, pentru o perioadă de două săptămâni.

„Persoana venită din Italia nu a venit din zonele cu risc, din cele 11 localități aflate în carantină. Potrivit procedurii, bărbatul va fi autoizolat la domiciliu și monitorizat zilnic de medicul nostru epidemiolog. Dacă ar fi venit din zonele aflate în carantină, persoana ar fi trebuit izolată într-un spațiu special amenjat și monitorizată zilnic. A fost consultată de medicul nostru epidemiolog și de un medic infecționist din cadrul Spitalului Județean Vrancea și s-a confirmat că nu prezintă simptome caracteristice bolii”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vracea, alți 11 vrânceni care au revenit recent din zone de risc sunt izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Toate persoanele izolate păstrează legătura, în permanență, cu epidemiologul DSP, niciuna neavând simptome specifice infecției cu coronavirus.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea