Zeci de mii de români care vor vaccinul anti-COVID, REPROGRAMAȚI AUTOMAT! Care este motivul și cine e afectat

Persoanele care desfășoară activităţi esenţiale și sunt deja programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie – 11 februarie vor fi reprogramate automat, cu 10 zile. Este anunțul pe care l-a făcut astăzi, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a transmis că persoanele programate la vaccinare pe 28 ianuarie vor fi chemate la vaccin pe 8 februarie. Colonelul Gheorghiță a explicat că situația a fost generată de stocurile insuficiente de vaccin.

Avem un deficit de doze de 117.000, acest deficit este generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând, de fapt 93.340 de doze. Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi, respectiv, a persoanelor din centrele medico-sociale, din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile la domiciliu, va fi următoarea – începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate ceea ce înseamnă 176.861 de persoane. La acest deficit de doze noi avem calculat un procent de 10% doze suplimentare tocmai pentru a asigura acest procent de persoane care nu sunt programate şi fiind reprezentate de excepţii menţionate”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că persoanele care au fost deja imunizate au asigurată doza de rapel.

Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment şi reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care îşi efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care dorim să îl depăşim împreună, să îl depăşim prin solidaritatea şi cred că la acest moment mai mult ca niciodată este nevoie să avem răbdare”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea