Ziua DECISIVĂ pentru începerea școlilor. Azi se hotărăște, local, cum se va învăța din 14 septembrie

Direcțiile de sănătate publică din toată țara trebuie să anunțe, astăzi, 7 septembrie, un raport complet care vizează rata incidenței cumulate de transmitere a noului coronavirus în fiecare localitate din țară. Acest raport va sta la baza deciziei ce va fi adoptată ulterior în plan local cu privire la funcționarea școlilor începând cu data de 14 septembrie.

În cazul unei incidențe sub 1 caz înregistrat la mia de locuitori în ultimele 14 zile, autoritățile locale vor putea opta pentru scenariul verde sau pentru cel galben, în funcție de resursele fiecărei școli în parte. Scenariul verde presupune ca toți elevii să învețe la școală, cu respectarea unor măsuri stricte privind distanțarea. Scenariul galben înseamnă că o parte dintre elevi vor merge la școală, iar ceilalți vor lua parte la cursuri online, celor din urmă venindu-le rândul să meargă la școală după o săptămână sau două, în funcție de decizia adoptată la nivel local.

O rată cuprinsă între 1-3 cazuri/1000 de locuitori în 14 zile va determina automat aplicarea scenariului galben pentru toți elevii.

În fine, la o rată care depășește 3 cazuri/1000 de locuitori, va fi automat aplicat scenariul roșu, care înseamnă că toți elevii vor învăța online.

Rapoartele direcțiilor de sănătate publică urmează să fie transmise inspectoratelor școlare, care vor hotărî cum va începe școala în fiecare unitate de învățământ în parte.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea