Ziua Modială de Luptă împotriva Hepatitei, Ministerul Sănătății: „România a făcut pași importanți pentru supravegherea, controlul și combaterea infecțiilor cu virus hepatitic”

La 28 iulie se sărbătorește Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Ministerul Sănătății, într-o comunicare publică arată pașii care s-au făcut pentru a ține sub control infecțiile provocate de virusul hepatitic.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei, sarbatorită anual la 28 iulie, reprezintă o bună oportunitate pentru conștientizarea populației asupra pericolului generat de hepatitele virale.

„România a făcut pași importanți pentru supravegherea, controlul și combaterea infecțiilor cu virus hepatitic si pentru îndeplinirea Planului-cadru național pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030, elaborat împreună cu Organizația Mondială a Sănătății” susțin oficialii Ministerului Sănătății.

Mai mult, țara noastră oferă tratament gratuit pentru pacienții infectați cu Hepatita C, iar de anul acesta, în cadrul programelor naționale de sănătate, a fost introdusă și vaccinarea anti-hepatită B pentru bolnavii care au nevoie de dializă.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea