1 din 3 pacienți testați, depistat pozitiv! Nou record de bolnavi internați la terapie intensivă. Capitala și 5 județe, în scenariul roșu!

Evoluția epidemiologică din țara noastră continuă să fie îngrijorătoare, chiar dacă numărul noilor cazuri depistate pozitiv pare să fie mai mic.

De ieri până azi au fost diagnosticați cu infecție cu noul coronavirus 2.844 de români. Un număr relativ mic, dacă ținem cont de cifrele săptămânii trecute, dar totuși foarte mare, dat fiind că s-au făcut puține teste de ieri până azi.

S-au făcut doar  8.709 teste, din care 6.229 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.480 la cerere, ceea ce înseamnă că o treime din teste au avut un rezultat pozitiv.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în București – 520, Timiș – 263, Cluj – 199 și Maramureș – 181.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Îngrijorător este că rata de incidență a noilor cazuri a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în 5 județe, alături de Capitală, conform graficului de mai jos.

În ceea ce privește decesele, s-a ajuns la un total de 6.470, din care 79 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Este vorba despre 45 de bărbați și 34 de femei, care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Ziua de azi a adus un nou record de pacienți în stare critică, iar țara noastră se apropie capacitatea maximă de internare pe terapie intensivă. Potrivit cifrelor oficiale, astăzi sunt 10.726 de pacienți COVID-19 internați în spitale, din care 823 sunt la ATI.

Tags: , , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea