10 nou-născuți, infectați cu coronavirus în maternitate, la Timișoara. Testele mamelor sunt negative

Situație delicată la Timișoara unde 10 nou-născuți au fost despistați cu coronavirus. Testele prelevate de la mamele lor au ieșit negative.

Urmare a acestei situații, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara. în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, acolo unde s-au născut cei 10 copii care sunt acum infectați.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş să demareze de urgenţă o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID-19.

“Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative”, arată autoritățile.

Nouă mame împreună cu nou-născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

La Maternitatea Odobescu din Timişoara, unde s-au născut cei 10 copii pozitivi coronavirus, 25 de cadre medicale şi paciente au fost infectate cu coronavirus. Conducerea Spitalului Municipal Timişoara, în subordinea căreia se află maternitatea, a decis închiderea unităţii medicale pentru dezinfecţie, cel puţin 48 de ore.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes