150 de milioane de lei acordate Ministerului Familiei, anul viitor, pentru programul privind creșterea natalității

Ministerul Familiei a făcut un prim bilanț cu privire la fondurile pe care instituția le va primi de la Guvernul României, în 2023, pentru implementarea programelor pe care le-a inițiat. Cel mai cunoscut program, referitor la susținerea cuplurilor intertile, va beneficia anul viitor de 150 milioane de lei.

În primăvara acestui an, Ministerul Familiei, condus de Gabriela Fira, a lansat în premieră națională „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”. Beneficiarii programului sunt cuplurile și femeile infertile, care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Familiei a dat startul înscrierii oficiale în cadrul acestui program. „Infertilitatea nu este un moft, infertilitatea este reală și este declarată de medici specialiști, iar unul din cinci cupluri infertile trebuie să ne dea de gândit. De vină sunt mai multe cauze: stresul, poluarea alimentația nesănătoasă, alte patologii. Începând din 5 decembrie, aș vrea să reținem împreună această zi, se pot depune deja cererile online pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație, la adresa de email natalitate@mfamiliei.gov.ro.” precizează Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Pentru anul viitor, Guvernul României a alocat un buget de 150 milioane de lei necesar derulării acestui program, se arată într-un comunicat al Ministerului Familiei.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea