75 de români au COVID 19. Directorul Spitalului Gerota, infectat cu coronavirus de polițistul pensionar

Centrul de Comunicare Strategică anunță vineri după amiază că numărul românilor diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 75.

Ultimii doi bolnavi anunțați de autoritățile centrale sunt managerul Spitalului ”Dimitrie Gerota” din Capitală şi pacientul unui alt medic deja diagnosticat.

Cazul cu numărul 74 este un bărbat de 50 ani de medic, manager de spital.

Cazul  75 este tot un bărbat, în vârstă de 62 ani, pacient, contact cu medicul gastroenterolog deja diagnosticat, cel care a fost cazul cu numărul 30.

Cazul cu numărul 30 este o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat în Spitalul Gerota. Ulterior, s-a confirmat că femeia este medic.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, dintre cei 75 de cetățeni care au contractat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (27), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 32 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea