8 miliarde de lei pentru programele naționale de sănătate, în anul 2023. Fonduri și pentru dotarea cu echipamente medicale a unor spitale

Într-o declarație publică, deputatul social-democrat Florian Claudiu Neaga face precizări cu privire la valoarea fondurilor ce vor fi alocate în 2023, pentru finanțarea programelor naționale de sănătate. Valoarea fondurilor disponibile pentru acest segment este de 8 miliarde de lei.

În declarația publică, deputatul PSD Florian Claudiu Neaga susține faptul că bugetul pentru anul 2023 conține sume substanțiale pentru investiții și sănătate.

„Aportul Partidului Social Democrat la construcţia acestui buget s-a materializat printr-o alocare substanţială în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale. Astfel, au fost alocate sume considerabile pentru programele destinate susţinerii familiilor, a scăderii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, creşterea salariilor, pensiilor, alocaţiilor şi indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, precum şi dezvoltarea şi creşterea sustenabilităţii sistemului de asigurari sociale, cu o alocare totală de peste 111 miliarde de lei.” a declarat Florian – Claudiu Neaga, parlamentar PSD.

Totodată, social-democratul a arătat că că limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătăţii pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106 miliarde de lei, comparativ cu anul 2022. „Aceasta este încă o dovadă a faptului că Partidul Social Democrat acordă o importanţă deosebită domeniului sănătăţii, dezvoltării acestuia, precum şi pentru susţinerea cadrelor sanitare din sistem” a mai spus deputatul PSD.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea