VIDEO Alimentul pe care TREBUIE să-l eviți dacă ai alergie la penicilină!

Brânza cu mucegai trebuie evitată dacă te confrunți cu alergie la penicilină

Penicilina este una dintre cele mai mari descoperiri ale medicinei din toate timpurile. La fel ca în cazul multor alte produse farmaceutice, penicilina poate provoca alergii. Alergia la penicilină favorizează apariția alergiei și la unele alimente, așa cum este cazul brânzeturilor cu mucegai. Medicii recomandă să evităm consumul brânzei cu mucegai dacă avem alergie la penicilină. Riscurile unor reacții alergice severe la acest aliment pot fi foarte mari, așa că este bine să respectăm sfatul medicului.

Alergie la brânza cu mucegai din cauza penicilinei

Fiind extrasă din mucegai, este ușor de înțeles de ce alergia la penicilină poate genera alergie la brânza cu mucegai. Tocmai de aceea, medicii recomandă să nu consumăm acest tip de brânză dacă avem alergie la penicilină. Termenul medical este „reacție încrucișată” explică medicii. Iar reacțiile alergice pot fi severe și se rezolvă doar în camerele de gardă ale spitalelor.

„Penicilina, original a fost descoperită din mucegaiuri și sunt pacienți alergici la penicilină care pot face reacție încrucișată cu diferite brânzeturi nobile cu mucegai și alte lucruri. Noi le spunem pacienților care au alergie la penicilină să fie atenți, pentru că există un risc” a explicat dr. Victor Clătici, medic primar dermatolog, invitat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată la Medikat TV.

 

Categorii: Știri, Video
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea