A început Săptămâna Internațională a Testării, eveniment organizat de ARAS

Asociația Română Anti -SIDA (ARAS) a dat startul Săptămânii Internaționale a Testării. În cadrul evenimentului se oferă posibilitatea testării gratuite împotriva HIV și hepatitei virale C. Testarea este voluntară și anonimă, anunță organizatorii.

Doritorii se pot testa într-unul din centrele ARAS sau pot comanda gratuit unul din cele 800 de kit-uri de testare pe care asociația le oferă în cadrul acestei campanii.

În cadrul acestui eveniment anual de mobilizare internaţională, (…) ARAS îşi va intensifica eforturile de informare, sensibilizare, testare şi consiliere pentru HIV şi hepatită C, dar şi de advocacy pentru acces la servicii medicale şi sociale. Prin participarea la SIT, ARAS contribuie la rezolvarea problemelor cauzate de criza sanitară COVID-19 în ceea ce priveşte testarea şi accesul la servicii şi subliniază, încă o dată, importanţa recunoaşterii rolului indispensabil jucat de organizaţiile comunitare în asigurarea sănătăţii cetăţenilor”, potrivit unui comunicat transmis de ARAS.

Săptămâna Internațională a Testării – SIT, este un eveniment care se desfășoară în întreaga lume, iar ARAS, alături de alte 60 de organizații care susțin drepturile pacienților infectați cu virusul HIV/SIDA organizează evenimente dedicate publicului larg.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes