A SUSȚINUT EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎN TIMP CE AVEA COVID 19. Elevă din Craiova, diagnosticată după examen

O elevă din Craiova a fost testată pozitiv pentru coronavirus după ce a susținut Evaluarea Națională, anunță Gazeta de Sud. Fata a luat virusul de la tatăl ei, iar mama elevei a fost, de asemenea, testată pozitiv.

Eleva nu avea temperatură în momentul participării la examen, iar potrivit directorului școlii nu există nici un risc ca alți elevi să se fi îmbolnăvit, întrucât au fost respectate toate regulile, iar fata nu a intrat în contact direct cu nici unul dintre colegii săi.

 „Eleva nu a prezentat simptome, a avut temperatura 36,2 și 36,1 înainte de susținerea probelor de examen. Din datele pe care le avem, nu a mai prezentat simptome niciunul dintre elevii care s-au aflat în aceeași sală de examen și niciunul dintre profesorii asistenți. La nivelul unității școlare au fost luate toate măsurile de prevenție. Elevii au purtat mască și spațiile s-au dezinfectat după fiecare probă. Echipa medicală a școlii a ținut în permanență legătura cu Direcția de Sănătate Publică Dolj”, a declarat directorul Școlii  „Sfântul Gheorghe” Craiova, Nicolae Radu, pentru sursa citată.

Declarațiile directorului școlii sunt susținute și de Direcția de Sănătate Publică, care a stabilit, în urma anchetei epidemiologice, că măsurile au fost respectate, iar fata nu a avut contacți direcți în timpul examenului.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea