ACESTEA sunt cele mai bune măști pentru copii! Ce recomandă specialiștii

Asigurarea măsurilor de protecție sanitară în școli reprezintă marea provocare pentru autoritățile din România. Cea mai eficientă metodă o reprezintă purtarea măștilor de protecție. Pe piață sunt diverse tipuri de măști, dar nu toate sunt la fel de eficiente, explică specialiștii.

Deși sunt mai practice pentru că pot fi utilizate o perioadă de timp îndelungată, măștile textile nu sunt la fel de eficiente. Este nevoie ca acestea să fie de o calitate superioară pentru a fi utilizate de copii.

Există mai multe tipuri de măști textile, care au două sau trei straturi, se pot spăla de 5 sau 10 ori, lucrul asta este deja standardizat în UE și chiar sunt recomandate de OMS să fie utilizate de copii. Măștile chirurgicale sunt recomandate să fie utilizate doar de copiii care au infecții respiratorii. Măștile chirurgicale sunt bune, dar și cele textile, mă refer aici la cele care au strat filtrant”, a explicat, la Medika TV, prof. dr. Alexandru Rafila.

În ceea ce privește cazurile de COVID-19 înregistrate în rândul copiilor, prof. dr. Alexandru Rafila a precizat că aceștia nu fac forme grave ale bolii: „Copiii fac infecții ușoare care nu necesită internare, mai ales ATI. Infecția rujeolică produce infecții mai grave, cu complicații mult mai serioase decât COVID-19. Acolo putem rezolva prin vaccinare, dar nici acest lucru nu se petrece”.

Beneficiile măștilor

Dincolo de protecția împotriva noului coronavirus, purtatul măștilor ne scapă și de disconfortul creat de factorii alergeni. Se știe foarte bine că, mai ales toamna, multe persoane sunt afectate de ambrozie. Medicii susțin că, datorită purtării măștilor, multe persoane au scăpat de aceste probleme.

Masca ne va proteja și împotriva alergenilor. Ea va fi un scut și pentru alergeni. Am pacienți care sufereau în anii anteriori și care erau afectați de ambrozie. Acum pacienții, purtând masca, nu mai suferă atât din cauza alergiei la ambrozie. În cabinetul meu au intrat mai puțini pacienți cu probleme alergice”, a spus Ana Maria Apostol, medic specialist ORL, pentru Medika TV.

În România, prețul mediu al unei măști de protecție pornește de la 4,5 lei și poate ajunge până la 40 de lei. Diferența de preț o face standardul în care produsul este clasificat și calitatea materialelor din care este confecționat.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes